Facebook
ДЕТСКА ГРАДИНА "РАЙНА КНЯГИНЯ"
гр.Стамболийски

Мили деца, днес ще си поговорим за годишните времена, които се наричат сезони.
 
Ние имаме четири сезона, които са пролет, лято, есен и зима.
Всеки един от сезоните продължава по три месеца. Може ли да ми кажете, кой сезон е в момента? А, кой сезон е бил преди това? А, кой сезон следва?
Зимата е най-студеният период от годината. Дните са къси и нощите дълги. Започва да вали сняг, който покрива земята за дълъг период от време. През този сезон растенията са в покой и спят. От тревите и цветята се запазват корените и/или семената, които се намират в почвата. За да не измръзнат, те са допълнително защитени от снежната покривка над земята.. През зимата за някои животни става толкова студено, че те се скриват в своите бърлоги и заспиват зимен сън. Много птици са отлетели вече на юг в по-топли места. Когато времето отново се затопли те се връщат обратно. А междувременно през зимата ние обичаме да играем в снега, да правим снежни човеци, да се пързаляме и да очакваме Дядо Коледа.
 
Задача 1 
 
Мили деца, кои са месеците на зимата? Назовете ги и оцветете картинките им.
Месеците на зимата са три- декември, януари и февруари. През месец декември се празнува един от най-големите празници, а именно Коледа.Това празникът, на който Дядо Коледа ще Ви донесе много подаръци, защото сте били много послушни. Следващият месец е януари, през този месец вали много сняг и времето е подходящо за зимни игри. Последният месец от Зимата е февруари. Това е времето, когато поникват първите кокичета.
 
Задача 2 
 
Следващата Ви задача е да свържете всеки от месеците с подходящата картинка. През месец декември, посрещаме Дядо Коледа и украсяваме елха, през месец януари се извършва един от най-големите обичаи, а именно
„ Сурваки”, а през месец февруари, природата се подготвя са следващият сезон, който е пролетта.
 
Задача 3
 
Довършете снежинките, за да бъдат еднакви.
Приятна работа, мили деца! Бъдете здрави!
 - Изображение 1